Администрацията на кмета Марин Киров с детайлна информация  Община Царево

...
Администрацията на кмета Марин Киров с детайлна информация  Община Царево
Коментари Харесай

Кога и как ще възстановяват щетите, предизвикани от бедствието в Царево

Администрацията на кмета Марин Киров с детайлна информация 

Община Царево интензивно работи по възобновяване на вредите, породени при огромното злополучие при започване на септември т.г. От администрацията на кмета Марин Киров дадоха детайлна информация за работата по възобновяване на основните уреди, намиращи се на територията на Община Царево. 

Язовири

Язовир „ Потурнашки “ - След извършена социална поръчка е подписан контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител, който към сегашния миг изготвя работния план за обекта, след което стартира строителството. Изпълнението по контракта започва на 26.10.2023 година, като срокът на осъществяване, заложен в него е 420 календарни дни.

Язовир „ Хаджи Яни “ - След извършена социална поръчка е подписан контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител, който към сегашния миг изготвя работния план за обекта, след което стартира строителството. Изпълнението и на този контракт е с начална дата 26.10.2023 година, като срокът регламентиран в него е 270 календарни дни.

Мостове

Аварийно-възстановителни работи по мостово оборудване кв. „ Белия бряг “ и прилежащата улица с идентификатор 48619.504.8 по КККР на гр. Царево - След извършена социална поръчка е подписан контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител, който към сегашния миг изготвя работния план за обекта, след което стартира строителството. Договорът е подписан на 03.11.2023 година и влиза в действие от същата дата, срокът, заложен в него е 300 календарни дни.

Аварийно-възстановителни работи по мостово оборудване кв. „ Мандра “, свързващ улици с идентификатор 48619.504.2 и 48619.505.800 по КККР на гр. Царево - След извършена социална поръчка е подписан контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител, който към сегашния миг изготвя работния план за обекта, след което стартира строителството. Договорът е в действие от 06.11.2023 година, като срокът за осъществяване, подложен пред Изпълнителя е 300 календарни дни.

Аварийно-възстановителни работи по мостово оборудване до Крайбрежна алея, попадащо в ПИ с идентификатор 48619.504.14 по КККР на гр. Царево - След извършена социална поръчка е подписан контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител, който към сегашния миг изготвя работния план за обекта, след което стартира строителството. Договорът е подписан на 06.11.2023 година, със период за осъществяване 240 календарни дни.

Аварийно-възстановителни работи по мост с. Фазаново и част от съседен общински път с идентификатор 76025.27.17 по КККР на с. Фазаново и идентификатор 10361.6.117 по КККР на с. Велика, общ. Царево - Провежда се социална поръчка, следва подписване на контракт за инженеринг /проектиране и строителство/ с Изпълнител.

Аварийно-възстановителни работи по оборудванията и пътната част на общински път BGS 1280 /II-99, Приморско – Царево/ – Лозенец – Царево – /II-99/ - Провежда се социална поръчка.

Посочените периоди за осъществяване сумират нужното време за осъществяване на два стадия: 

правене на капиталов план.
изпълнение на СМР и реализиране на авторски контрол.

Процедурите по координация изискват времеви запас сред двата разказани нагоре стадия, като това време не се включва в периодите за осъществяване.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР